Diş Hekimliği Fakültesi
Diş Hekimliği

Program Adı

Diş Hekimliği

 

Eğitim-Öğretim Modeli

Örgün

 

Programın İçeriği

İlk üç yılda temel diş hekimliği ve tıp dersleri teorik ve pratik olarak verilir. Bunun yanında klinik öncesi diş hekimliği pratik eğitiminde insan kafası ve ağzını simüle eden maketler üzerinde tüm uygulamalar öğretilir. 4 ve 5. sınıflar klinik uygulamaların ağırlıklı olduğu sınıflardır. 4. ve 5. sınıf öğrencileri 8 anabilim dalında (Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi, Çocuk Dişhekimliği, Endodonti, Ortodonti, Periodontoloji, Protetik Diş Tedavisi, Restoratif Diş Tedavisi) öğretim üyeleri denetiminde diş hekimliği uygulamalarını yaparlar.

 

Eğitim-Öğretimin Gerçekleştiği Yer

Gazi Üniversitesi Emek Yerleşkesi/ANKARA

 

İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı

Yok

 

Öğrenim Ücreti

Programda, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda belirtilen süre içinde, eğitim almakta olan öğrencilerin öğrenci katkı payı tutarı Devlet tarafından karşılanır. Ayrıntılı bilgiye, her eğitim-öğretim yılı için yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Cumhurbaşkanı Kararı incelenmelidir.    

 

Mesleğin Gerektirdiği Kıyafet ve Donanım Malzemesi

Klinik ve laboratuvarlarda korucu önlük, maske, eldiven ve koruyucu ekipman kullanımı

 

Ders Uygulamasında Gerekli Malzemeler

Klinik öncesi laboratuvar eğitiminde kullanılmak üzere plastik dişler, angldruva, piyasemen; bunlara ait uçlar, mufla, artikülatör ve benzeri diş hekimliği malzemeleri kullanılır. Klinik eğitimi için öğrenci tarafından kullanılacak malzemeler ise Fakültemiz tarafından temin edilmektedir.

 

Staj Koşulları

Öğrencilerin Klinik düzenine uygun giyinmeleri ve Klinik koşullarına uyum gösterecek şekilde hareket etmeleri beklenir. Bu koşullar Fakültemiz Anabilim Dallarınca, Eğitim ve Enfeksiyon Komitesi tarafından belirlenir.

 

Kısmi Zamanlı Çalışma İmkânı

Gazi Üniversitesi Öğrenci Danışma Burs ve Sosyal Hizmetleri Biriminin (http://odm.gazi.edu.tr/) yürütücülüğünde; öğrenci çalıştırmak isteyen birimlerden alınan talepler ve Üniversitenin imkânları doğrultusunda Üniversite Yönetim Kurulunda belirlenen kontenjan sayısınca, ihtiyacı olan öğrencilere Üniversitenin çeşitli birimlerinde kısmi zamanlı statüde iş imkânı sağlanır.

 

Yurt İmkânı

Üniversitemizce yurt imkânı sağlanamamakla birlikte yerleşkelerimiz yakınlarında Devlet yurtları ile özel yurtlar bulunmaktadır.

 

Burs İmkânı

KYK Bursları, TEV Bursları ve Özel Burslar ile Yemek Bursu hakkında Gazi Üniversitesi Öğrenci Danışma Burs ve Sosyal Hizmetleri Biriminin internet sayfasında (http://odm.gazi.edu.tr/) bilgilendirmeler yapılmaktadır.

 

Program hakkında ayrıntılı bilgi (Bilgi Paketi) için bakınız:

https://obs.gazi.edu.tr/oibs/bologna/index.aspx?lang=tr&curOp=showPac&curUnit=01&curSunit=10101496