“Uluslararası Sempozyum: Batı Azerbaycan'dan Yapılan Zorunlu Göç” Gerçekleştirildi!
7 Mayıs 2024 | 19:00

Üniversitemiz Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜRKDAM), Türkiye Azerbaycan Dostluk İş Birliği ve Dayanışma Vakfı ile Kültürler Arası Ağ Derneği tarafından düzenlenen, “Batı Azerbaycan'dan Yapılan Zorunlu Göç” uluslararası sempozyumu büyük bir katılım ile gerçekleştirildi.

Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonunda yapılan programa Azerbaycan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Hicran Hüseyinova, Azerbaycan Büyükelçilik Müsteşarı Elder Aliyev, İstanbul Milletvekili ve Türkiye Azerbaycan Parlamentolar Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım, Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Türkiye Azerbaycan Dostluk İş Birliği ve Dayanışma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, TÜRKDAM Müdürü Prof. Dr. Bülent Aksoy, Üniversitemiz Genel Sekreteri Mehmet Ali Özkan, Azerbaycan Büyükelçilik temsilcileri, akademisyenler, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve milli marşların okunmasının ardından Azerbaycanlı öğrencilerin müzik ve dans gösterisi ile devam etti. Rektörümüz ve protokolün açılış konuşmalarının ardından sempozyumda dört oturumda biribirinden değerli isimlerle Batı Azerbaycan topraklarından zorunlu göçün tarihi, siyasi, politik ve insani yönleri ele alındı. Daha sonra kapanış oturumuyla Türklerin Batı Azerbaycan’daki vatan topraklarına dönmek için hak arayışlarının güçlenerek devam edeceği vurgusu ile sempozyum sonlandırıldı.

Tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

-1 -1 -1 -1 -1 -1
background image