İşgalden Zafere Hocalı Konferansı Gerçekleştirildi
27 Şubat 2024 | 11:45

TÜRKDAM tarafından düzenlenen İşgalden Zafere Hocalı Konferansı 26 Şubat 2024 Salı günü saat 14.30’da gerçekleştirilmiştir.

TÜRKDAM Müdürü Prof. Dr. Bülent AKSOY’un konuşmalarıyla başlayan açılış oturumunda Ermeni kuvvetlerinin 26 Şubat 1992’de Hocalı kasabasına yaptığı saldırı ile şehit olan 613 Azerbaycan Türk’ünü anarak başlanmıştır. Prof. Dr. Bülent AKSOY Ermenistan’ın Hocalı’da gerçekleştirdiği katliam insanlık aleyhine işlenen bir cinayet olarak nitelerken “Türk Milleti tek vücut olarak Azerbaycan’ın yanındadır. Hocalı katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız!” söyleriyle Türkiye Azerbaycan kardeşliğine vurgu yapmıştır.

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ ise açılış konuşmalarında 2020 yılı Temmuz ayında Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırması ile başlayan ve 8 Kasım’da Ermeni güçlerine karşı kazandığımız Karabağ zaferine vurgu yaparak “uzun yıllardır hasretini çektiğimiz hâr-ı bülbülümüze kavuştuk, özlemini çektiğimiz topraklara kavuştuk, gerek ağlayarak gerekse coşkuyla söylediğimiz mahnılardaki topraklara bayrağımızı astık. Türk birliğinin varlığını, Türk’ün gücünü, Türk’ün bağımsızlık karakterini tüm dünyaya gösterdik” değerlendirmelerinde bulunmuştur.

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi bölümünde görev yapan Dr. Sinan DEMİRTÜRK’ün sunuş konuşmalarının ardından etkinliğimiz Kafkasya Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Merkezi (QAFSAM) Başkanı Dr. Araz ASLANLI”nın konuşmalarıyla devam etmiştir. Konuşmalarında Hocalı katliamı ile başlayan ve zaferle sonuçlanan Karabağ savaşının sosyal ve politik yönlerine dikkat çeken Dr. Araz ASLANLI, zaferin Azerbaycan iç ve dış politikasındaki önemini vurgulamıştır.

-1
background image