"Türk Barometresi 2023: Türk Devletlerinde Kimlik ve Kültür Etkileşimi Araştırması" Raporunun Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi!
25 Aralık 2023 | 21:00

Türk Akademisi, Gazi Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜRKDAM) ile iş birliğinde düzenledikleri “Türk Barometresi 2023: Türk Devletlerinde Kimlik ve Kültür Etkileşimi Araştırması” raporunun tanıtım toplantısı 25 Aralık 2023 tarihinde Gazi Üniversitesi Rektörlüğü salonunda gerçekleştirilmiştir. Türk Barometresi, Türk devletleri toplumlarının çeşitli yönlerini inceleyen, günlük yaşam ve iş hayatına ilişkin istek ve öncelikleri, ayrıca temel sosyoekonomik eğilimleri ve kültürel değerleri ölçmek maksadıyla Türk Akademisi tarafından yürütülen kapsamlı bir araştırma projesidir. Türk Barometresi, Türk devletleri arasındaki mevcut ilişkilere yönelik algıların ve beklentilerin anlaşılması ve Türk halkları arasında potansiyel iş birliği ve ortak çıkar alanlarının belirlenmesi için de değerli bir araç olarak hizmet vermektedir. Araştırmaya konu olan ülkelerin saygın akademisyenleri ve uzmanları tarafından ortaklaşa hazırlanan Türk Barometresinin 2023 sayısı “Türk Devletlerinde Kimlik ve Kültür Etkileşimi Araştırması” konusunu irdelemektedir. Gazi Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜRKDAM) Müdürü Prof. Dr. Bülent Aksoy, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Yücel Gelişli, Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Eski Üyesi Prof. Dr. Mustafa İsen, ve Türk Akademisi Başkanı Prof. Dr. Şahin Mustafayev’in açılış konuşmalarının ardından Türk Devletlerinde Kimlik ve Kültür Etkileşmesi Araştırması araştırmasının bulgularının tanıtımına geçilmiştir. Yurtiçinden ve yurtdışından on üç akademisyenin sunum yaptığı toplantıda araştırma önce araştırma bulgularının ülkelere göre dağılımı incelenmiş, daha sonra Türk devletleri arasında iletişimin artırılmasına yönelik görüş ve politika önerileri paylaşılmıştır. Geniş katılımla gerçekleşen toplantı karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sonlanmıştır.

fotoğraf-1 fotoğraf-1 fotoğraf-1 fotoğraf-1