Zaferin 3. yılında "Karabağ Ebediyete Kadar Azerbaycandır" Programı Gerçekleştirildi!
8 Kasım 2023 | 00:15

Üniversitemiz Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜRKDAM) tarafından düzenlenen “Karabağ Edebiyete Kadar Azerbaycandır” adlı etkinlik geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.
Gazi Eğitim Fakültesi F Blok Konferans Salonunda yapılan programa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Eldar Aliyev, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, TÜRKDAM Kurucu Müdürü Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru, TÜRKDAM Müdürü Prof. Dr. Bülent Aksoy, etkinlik konuşmacıları Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şahingöz ile Emekli Tuğgeneral Ender Güner katıldı.

Öğrenci ve öğretim görevlilerin yopun ilgi gösterdiği programımız saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı, ardından Gazi Üniversitesi ve Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi ortak yapımı olan “Ortak Sesimiz: Çırpınırdı Karadeniz” klibi ile devam etti. Etkinliğin selamlama konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız “Ay yıldızlı Can Azerbaycan bayrağımızın vatan topraklarında ilelebet dalgalanmasını temenni ediyorum. Azerbaycan Ulusal Marşı’nda da denildiği gibi, “Üç renkli bayrağınla mesut yaşa!” can Azerbaycan.” dedi. 
Açılışta söz alan Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Eldar Aliyev, Karabağ zaferinin kendileri için çok önemli olduğunu anlatırken “o günlerden, ümitlerin tükendiği bir noktada bugün Karabağ zaferinin üçüncü yılını kutlamanın büyük onurunu yaşıyoruz” dedi. 

Konuşmasında Şuşa ve Karabağ zaferlerinin askeri ve stratejik anlamda çok büyük bir kazanım olduğunu ifade eden TÜRKDAM Müdürü Prof. Dr. Bülent Aksoy, Türk devletlerinin bölgesel güç olduklarını kaydetti. Türk Devletleri teşkilatının beş Türk devletinden oluştuğu bilgisini aktaran TÜRKDAM Müdürü Prof. Dr. Bülent Aksoy, bu iş birliğinin giderek büyüdüğünü vurguladı. Bu konuda üniversitelere de büyük iş düştüğünü belirten TÜRKDAM Müdürü Prof. Dr. Bülent Aksoy, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı. 
Açılış konuşmalarının ardından Emekli Tuğgeneral Ender Güner, “İkinci Karabağ Harekatı” konulu sunumunu yaptı. Zafere giden yolu askeri açıdan dile getiren ve bölgenin stratejik önemini vurgulayan Emekli Tuğgeneral Ender Güner, ikinci Karabağ harekâtının 44 gün sürdüğünü ve büyük bir zaferle sonuçlandığını anlatırken bu süreçte 2 bin 700 civarında şehit verildiğini vurguladı. Ardından Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şahingöz ise " Karabağ Zaferi ve Türk Dünyası Jeopolitiğine Yansımaları" başlıklı  sunumunda zaferin kültürel ve sosyolojik önemine dikkat çekerken kazanılan zaferin Türk dünyası için çok büyük anlam taşıdığına dikkat çekti. Yoğun geçen program Türkiye Azerbaycan kardeşliği vurgusu ile tamamlanırken, Azeri öğrenci grubu konseri ile sona erdi.

Fotoğraflar-1 Fotoğraflar-1 Fotoğraflar-1 Fotoğraflar-1 Fotoğraflar-1
background image