Vatan Savaşı Şehitleri Anıldı.
26 Eylül 2021 | 15:20

Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Reşad Mammadov ve Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği Dayanışma Vakfı Başkanı Prof.Dr.Aygün Attar tarafından 2020 yılında gerçekleşen Karabağ Savaşı nedeniyle “Vatan Savaşı Şehitlerini Anma Günü” etkinliği düzenlendi. Törene savaşın gazilerinin yanı sıra milletvekilleri, ülkemizde eğitim gören Azerbaycan Türkü askeri ve sivil öğrenciler ve bu öğrencilerle kendi evladı gibi ilgilenen Büyükelçilik Eğitim Müşaviri Necibe Nesibeova de katıldı. Yapılan konuşmalarda ve gösterilen kısa filmde Türkiye’nin Vatan Savaşındaki desteğine dikkat çekilirken, Azerbaycan toprağı vatan Karabağ’a yeniden kavuşulması savaşında şehit olanlar saygıyla, minnetle göz yaşları içinde anıldı.Ve kazanılan zaferin haklı gururu bir kere daha paylaşıldı. Merkez Müdürümüz Prof.Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru’nun da yer aldığı anma töreni Azerbaycan ezgilerinden eşsiz bir müzik dinletisi ile sona erdi.

VATAN SAVAŞI ŞEHİTLERİ ANILDI.-1