Türkmenistanlı Öğrencilerimizle Buluştuk
20 Aralık 2021 | 17:24

Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 20 Aralık tarihinde, saat 13.00’de ve 14.00’de iki oturum şeklinde olmak üzere Türkmenistanlı öğrencilerimizle toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Sayın Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru’nun yönetimiyle gerçekleştirildi. Türkmenistan’daki kültürel zenginliklerden, Türk milletinin değerlerinden, yemek kültüründen, Sultan Sencer Türbesi gibi mimari yapılardan bahsedildi. Ortak değerlerimizi pekiştirmek amacında olduğunu ifade eden Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru, tarihte yaşanılanların anlatılmasının önemi üzerine konuşma gerçekleştirdi. Tarihimizi bilmemiz, hatırlatmamız ve geleceğimiz için ders çıkarmamız gerektiğini belirtti. Türkmenistan’ın önemli günleri üzerine sohbet edildi. TÜRKDAM’ın yapacak olduğu etkinlikler üzerine konuşuldu ve öğrencilerimizden fikirleri alındı. Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru, öğrencilerle gurur duyduğunu ve her daim yanlarında olduklarını dile getirdi. Öğrencilerimizin yaşadığı problemler dinlendikten ve çözüm yolları arandıktan sonra toplantı sonlandırıldı. Öğrencilerimiz Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret etti ve tekrar görüşmek üzere uğurlandı.

sadsa-1 sadsa-1 sadsa-1 sadsa-1