Azerbaycanlı Öğrencilerimizle Buluştuk
13 Aralık 2021 | 17:20

Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 13 Aralık tarihinde, saat 13.00’de Azerbaycanlı öğrencilerimizle toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Sayın Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru ve yönetim kurulu üyelerinden Sayın Prof. Dr. Bülent Aksoy katılım sağladı. Toplantıda yapılmış olan ve yapılacak olan TÜRKDAM etkinliklerinden bahsedildi. Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru, Azerbaycan ile olan birliktelik ruhumuzun daha da güçlendirilmesi gerektiğini ve bu hususta çalışmak gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Bülent Aksoy, İsmail Gaspıralı’nın “Dilde, işte, fikirde birlik.” ülküsünü faaliyete geçirme ve Türk dünyasını daha yükseklere çıkarma arzusunda olduklarını ifade etti. Hocalı Soykırımı ve üzerine yapılacak etkinlikler hakkında konuşuldu. Azerbaycan’ın yemek kültüründen, misafirperverliğinden ve ortak değerlerimizden bahsedildi.  Öğrencilerimizin karşılaştıkları problemleri çözüme kavuşturmak üzere Uluslararası Öğrenci Biriminden Öğr. Gör. Sayın Hande Ata toplantıya katıldı ve öğrencileri dinledi. Toplantıdan sonra merkezimiz öğrenciler tarafından ziyaret edildi ve fotoğraf çekimi yapıldı.

toplantı görselleri-1 toplantı görselleri-1 toplantı görselleri-1