Kırgızistanlı Öğrencilerimizle Buluştuk
29 Kasım 2021 | 17:25

Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak 29 Kasım saat 12.30’da Gazi Üniversitesi bünyesinde eğitim gören Kırgızistanlı öğrencilerimizi merkezimizde ağırladık. Toplantıya, Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru ve yönetim kurulu üyelerinden Prof. Dr. Bülent Aksoy katılım sağladı. Öğrencilerimizle Kırgızistan’ın coğrafi konumu, gelenekleri ve Kırgızistan’da kadının konumu üzerine çeşitli sohbetler gerçekleştirildi. Kırgızistan Türklerinin Türkiye Türklerine bakış açısı tartışıldı. Dilin ve kültürün korunmasının öneminden ve bu hususta yapılacak faaliyetlerden bahsedildi. Öğrencilerimiz, bahsi geçen konularda merkezimizin destekçisi olduklarını ifade ettiler. Toplantımız iyi temennilerle ve güçlenen bağlarımızın çeşitli alanlarda da devam edeceği dilekleriyle sonlandı.